anne's FotoPage

By: anne remy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Monday, 27-Aug-2007 19:17 Email | Share | | Bookmark
sian nyer....

The other day, i went to withdraw money fr atm mc. while i was q'ing, there was a girl, she is working as prodn operator at my workplace, i know her face, but hardly to remember what her name is... dun blame me... try work with 300 ladies in a same floor...i was behind a man whom she was standing right infront of the atm machine, so i guess... it's ok for me to take a glance at how much she's gonna press the amount. Hmmm... I guess it's end of the month, and maybe she needs that money to buy something really 'important' for herself or family... though I'm not sure is she married or single... but girls nowadays...especially in my area, they all get married at early age of 18...that's cool.. at least kurang lar maksiat... tapi... the sadest part was, the stupid atm machine said, sori...u cannot withdraw the amount... g.... sedihnya.... just becoz she entered rm20 and the mc did not have small change... apalar bodonya bank tuh... please put extra rm 10 notes boleh tak???? have pity to small income people lar... I hate this situation... really....at that time, I was wondering if she want to use my money first... tapi, u know lar... so many people queing there and I dun want to drop her waterface... and she just left the place with sad face... so kesiannnn... I feel like my tear would drop at that time... susahkan org mcm aku nih... cepat sgt simpati... on the way back from that stupid atm mc, that girl's face always interupting my mind... the next day... i went to work as usual and was thinking, should I go to this girl and ask her if she really need my help to lend her some money... tapi I dun know how to start it first...
eventually... (actually, it is not fair to have a thinking like this).. my evil side told me, it's not only her that suffers in this world... if the politicians can do nothing much about them.. i mean on their request to increase their min salary... so who do you think you are...???
Just imagine... a prodn operator salary is RM400 plus allowance around 150, and they end up paying house rental, babysitter, electricity, water bill plus oil for their bike...what's left... grocerries... what else... hmm.. let say, if the lady is single parent, no one to take care and have at least 2 small kids... this is not fair.... really not fair... but again..who am I... enuff for today entry...


Monday, 2-Jul-2007 08:04 Email | Share | | Bookmark
Apartment to let

hokay...hari ni, wa nak buat amal jariah sket ngan tolong wa punya member ketat yg duk di Gurun... dia nak cari penyewa untuk Apartment dia spt dibawah...

Apartment Taman Bunga Negara Seksyen 27
Bilik Tidur, dan 2 Bilik Air,
Telefon/Interkom and Kitchen Cabinet ada dlm tuh
Berminat atau mahu tahu lebih lanjut sila hubungi terus kawan ku, LIA namanyadi no: 013-4808875

cepat2...siapa dulu dia dapat...





Thursday, 28-Jun-2007 14:07 Email | Share | | Bookmark
GATHERING... first time ever lar...

okay..kat sini gua ada pengumuman...plis lisen kefuli...k

tadi gua dapat sms dari sahabat ketat gua..belut... sms tuh berbunyi gini...

XSMS16 Gathering.27hb July 07@Kelab S.Alam, Jam 8mlm, Dress Leather & Jeans Byran RM50 Maybank112101351871 Yuzaine bin Yusof. Hp 0122407555

sebenarnya gua tak kenal sapa itu Yuzaine bin Yusof...gua rasa dia bukan ex classmate atau batch gua masa skolah dulu, tapi kalu betul ini gath gua paling nak jumpa ex class 5P3 tahun 1992... so pada bekas bdk2 sek men sek 16 shah alam sel DE sila lar beramai2 meriah kan ini gath...

lagi satu gua nak cakap... 27hb tuh ada sebulan lagi... so kalu ada sesapa yg rasa malu nak turun sbb dia tak cun atau gemuk ker, itu bkn alasan... apa lagi...work out lar... takan itu pun gua nak ajar... lagipun takan nak tayang cun ajer... terima lar diri lu seadanya, dan sumer pun tak expect lu cun cam miss universe lar...

so pada kawan2 ku masa skolah, especially peah, lea, belut, aisyah, aida, sazila, tasha,oh yer rozita azlin... alar penyanyi tuh... tp nama glamer dia rozita izlin...tak kesah lar... lagi aku tak ingat lar...sbb dah lama sangat tinggal skolah nih...lost kontek gua... sila lar join ini gath..i ok... wa chow dulu...adiosss...


Tuesday, 26-Jun-2007 13:15 Email | Share | | Bookmark

Arini gua masak Asam Pedas ikan pari...terangkat gua ckp lu... gua bagi resepi...amek nih...

ikan pari suka ati korang banyak mana, tapi kerat lar comel2
kacang bendir, kalu suka makan letak banyak sket... kalu tak ske, buat hiasan aje lar...
2 batang serai, dihempuk dengan parang potong ayam
2 kuntum bunga kantan, dipotong serong nipis
daun kesum dan batangnya, patah2kan atau campak ajer sepokok2 tuh...
sesenduk minyak untuk menumis -apa jenis pun tape, tp kalu dpt yg difilter 2 kali bagus utk jantung
segenggam asam jawa yg diperah
Garam dan perasa tanpa MSG, sila cari kat kedai, baca elok2 kat plastik tuh jgn main ambek jer...
sesenduk cili boh, atau cili giling, atau cili blender...ikut suka lar... janji cili...
segenggam gula
Air bersih, jgn pi minum lak... org nak guna buat kuah tuh...

Bahan-bahan ditumbok lumat:
1 labu bawang merah
2 ulas bawang putih
sebesar ibu jari halia

Cara:
Ikan dipotong ikut suka. kendian dicuci bersih dengan asam jawa, perahan limau nipis dan garam sambil nyanyi lagu ikan dilaut, asam didarat mcm iklan tv3 tuh... kendian bg yg berugama islam diselawat nabi kan ikan dibwh air lalu.
Panaskan minyak. Tumis cili boh, campak gula, dah pecah minyak campak bahan tumbuk lumat, biar sampai naik bau dan garing
campak serai yg telah dihempuk tadi. tuang air asam jawa. tuang air ikut suka hati korang nak banyak mana kuah...tp kena agak2 arrr.... Apabila mendidih masukkan bendir, daun kesum, bunga kantan, garam dan perasa tanpa MSG dan si pari pari tadi. biar dia mendidih lagi...sambil tuh rasa2 lar takut tak sedap plak kan nnt... almaklum lar first attempt ye tak...

tadaaa... dah bleh makan...dengan nasi panas..o ye...makan nasi 3 sudu je tau... nanti kang gemuk...



sori tade foto disertakan... buat sendiri, tengok sendiri lar camne rupa dia...


Review:




Tuesday, 26-Jun-2007 13:06 Email | Share | | Bookmark

milik siapakah gadis ini... wajah lembut bagaikan sutera...
Nak kije ke tanak kije...nak kije ke tanak kije...

camne nih... den dah konpius... kalu kije pun best gak... duk umah pun best gak... alar...mana satu nih... tp kije dpt pegang duit sendiri...banyak..beshhh...

tapi tak kije pun dpt pegang duit gak... duit orang lar...


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net